Thursday, January 20, 2011

NORA LODGE - Second Entry

Post yang sebelum ni takda tunjuk gambar pondok tu cmne kan..Now i'm gonna show u more BREATH....wait for it wait for it...TAKING photos. (Tiru Barney dlm how i met your mother. LOL)

Btw, nak g ke Nora Lodge ni, u must exit Bukit Tinggi. Dari KL lebih kurang 30mins. lebih2 kurang la. Exit to Bukit Tinggi as if macam nak pergi ke Colmar yg tempat ala2 France tu. From the guard house, amik kanan, about 1.5km akan ada signage "ORCHAD FARM" belah kanan. Masuk situ...terus smpi xleh nk terus dah u'll find NORA LODGE. Please contact Auntie Nora for further details.

Ni pondok yang RM90 tu....Gambar interior lupa nak amik la. damn. Tapi dalam dia mcm kat chalet la. Comfy. Ada kipas, lampu, cermin sume. Tapi takda TV la. Well, why do u need TV on a vacation rite. Nak tgk tv duk umh layan astro. Tapi kat so called dapur/ cafe ada TV.

Ni semi-d. RM70. Ada 2 bilik. Tapi yang ni katil single tapi ada yang mende tarik2 yang ada tilam kat bawah tu. Tah apa nama tah. Yang msa zaman kecik2 kite guna tu. Heheh...Eh, zaman skrg pun ada rasanya. Hmmm..2 bilik ni ada pintu yang boleh attach both room.

 Ni toilet ye kawan2. Jgn terkejut klu tgk interior dia....tadaaa!!!

Huh..ni la interior toilet yang berupa cam jamban dlm cite p.ramlee tu kan...tapi hebat yer... 

Yang ni lagi hebat...ada bath tub yer kawan2. Cam kat concorde kan. Hehe...dgn hanya RM70 korang buleh duk kat Concorde. Ape cer...Hehehe...

Yang ni plak cafe/dapur/pantry...i dont know what u call it. Ada TV as u can see. Kat sini la kitorg berkarok. HIHIHI....

  Ada natang ni tuk anak2 nak main. Besh kan...

 Ok, ni family session yer...Abah&Mama lawan main congkak. Tatau la sapa yg menang.

Ni malam tu. BBQ session. FYI, korang boleh buat BBQ kat situ jugak. Bagus tuk gathering ramai2 ngn family. Mcm camp fire ala2 pengakap gitu. Boleh book ngn Auntie Nora. Contact her for more info k.

Mama semangat gila nyanyi ok. Karok tu ada bg markah n markah mama la yang paling tinggi. "WHAT AN EXCELLENCE SINGER" kata karok tu. Aku dpt "NOT BAD" je...ak ela...Padahal aku la yg paing selalu karok kt umh tu. Hahaha...Mama lg hebat dr aku. Dang!

 Sambil dorg nyanyi, aku n acap main congkak. Aku byk kali menang. n byk kali main tipu gak...HAHAHAHA...Kesian ko cap.

 Lg gambar student AF g audition.

  Abah selaku judge aka M.Nasir.

Acap tarik sikit punyer kentang la...Haha...Ko igt ko kat Red Box? Aku rasa Highway kat bawah tu ada jammed kalu kitorg duk situ hari2. Hahaha...

Pakai kain pelikat je ha...LOL.

Basically, NORA LODGE is highly recommended!!!

-Superb view
- Cheap
-Near to KL.
-Away from hectic city
-Breathtaking feeling. U can hear burung, cengkerik, gajah, harimau..eh, xde la.haha
-Best la pendek kata.

So, ENJOICE!

10 comments:

mummysyafie said...

lodge ni buat ala2 kampung erkk. toilet tu dari luar nampak seram je. tapi tengok kat dalam...bulih tahann..

syok gak kalau leh stay kat sini

eja kamel said...

mummyshafie: sgt kan. terkejut gak tgk toilet dia. bagus gila. pegi la sana klu ada ms. dekat je ngn KL.

Bro Framestone said...

macam best je... jom if ada masa nnt

Miss Shizu said...

wahhh,macam besh jek...

Kaseh said...

macam beshhh je eja....murah pun murah kan..tapi tgk activity korang tu yg besh tuh...

p R i n c E S s _ N said...

mcm besh jekk wei...da r dekat je...jom2...

atty's said...

memang besh..kty rasa lagi berbaloi..g tmpt camnie..

eja kamel said...

bro: jom! ajak blogger rmi2.

miss shizu: mmg best pun. utk yg nak suasana kg, tenang, chill..blh g sini.

kaseh: tu la kan. aktiviti ngn family. klu kt umh xde buat cmni pon. so bagus klu nk spend a quality time ng family.

ayein: jom babe...ko x beranak lg kan. x perlu daki bukit pun. hehe..best babe. pagi2 rs chill je. jauh dr hectic city. huh..promote abis nih. hihi...

kty: kan kty kan..mmg berbaloi pun.klu duk hotel 5star, kita rs cm xnk kua bilik sbb dh byr bilik mahal. duk la dlm bilik tgk tv. hahaha..

ella suhaila said...
This comment has been removed by the author.
ella suhaila said...

asslm...nk mntak contact no. aunty nor tu bleh x??