Wednesday, January 19, 2011

Weekend getaway to NORA LODGE, BUKIT TINGGI

Huwaaa....2-3 hari lepas mak busy gila nok..Dah macam kucing nak beranak 15 hekor dah busynya. Sekarang masalah dah settle baru lega sket. Hari ni baru berkesempatan nak hapdate belog aku yang tak cantek nih...Hihi. 

Well rakyat-rakyatku sekalian. Beta mempersembahkan....Ape aku merapu nih. Nway, weekend lepas i had a very fun weekend getaway with my beloved familia. We went to Nora Lodge in Bukit Tinggi. Mesti korang macam, ape tempat eja pegi ni. Tak penah dgr pun tempat ni kat Bukit Tinggi. Huh, jangan memain. Pak guard kat situ pun tatau celah mana Nora Lodge ni. Hanya geng2 bunian je tau...Eh, tak....Haha...Tapi masa otw pegi tu mmg terfikir la, mak aku ni ckp ngn bunian ke hari tu. (Sbb mama yang found this place over the net and she was the one yang contacted the owner). Back to the story, otw ke tempat tu, kitorg adik beradik dah bising2 dah. Masuk dlm hutan kot. Kalu korang bawa mini cooper, takya berangan nak masuk tempat tu. Hahaha...

Turn out to be...wait for it, wait for it...TEMPAT TU BEST GILER TAK HENGAT TAHAP RASA MCM NAK MIGRATE SANA JE. Okey...dah lepas dah hormon gila aku. Muakaka...Believe it or not, ada tempat tu cantik sangat2. The view is superb! Walllaa la bak kata org kan. Jap yer nak upload gambar.


Ha...cantek kan...breathtaking view from on top of the hill. Super duper nice! Padan muka korang tak dpt smell the nature. Tu la sape suh taknak ikut. Abah bayar sume kot...Eh?
  Diselitkan sedikit. Hantu gemok. Hahaha...Aku suke gambar ni wpon aku gemok. So what?


  

Cantekkan tempat ni? Ni baru sikit je tau. gambar ada 457 keping semuanya. Nak pilih agak tertekan juga la otak mak ni kan. Hehe..

Btw, the owner of this place is Auntie Nora. Dah nama pun Nora Lodge kan...Teeheehee. Auntie Nora is a very2 nice person. Percaya atau tak, she built the place all by herself. The history was, dia built this place for her family only. Pastu adik beradik dia yang lain nak juga ada pondok yang sama. So, she build another for each of her siblings. How nice of her ya. Owww..mama cakap adik dia is Maznah Zulkifli. Celebriti yang suka naik motor besar tu. Hmmm..aku duk pondok artis kot. Huahuahua...

Back to the story. Byk plak iklan. The price is cheap, the food is nice, the place is SUPERB. Ada karaoke yer kawan2. Hahaha...

1 pondok = RM90 each (2 orang tapi boleh sumbat 2 orang lagi)
Semi-d pondok  = RM70 each
Extra Mattress = RM10
Karaoke = RM 30 (2hours) 
Contact = 0122015218 (Nora)

Ok, thats all for now. Next post aku akan taruk gambar the pondok, the TOILET and lots more interesting pictures! HAVE A NICE DAY!

5 comments:

atty's said...

Pernah baca dah kat satu blog tu..ni bila eja buat review rasa membuak2 nak pegi kalau ada rezeki nanti

Eja said...

cantik gler tmpt tu...kat mana tu??hehehe

Farihah Ahmad said...

cantiknya.xpnah smpy agi sana.

btw, mnade gemok la! *xsuke kurus ;p

eja kamel said...

kty: pegi la kty.tempat dia sgt cantek. pondok tu pun kemas ke. toilet selesa. sume selesa la..hehe..

eja: eh, same plak nama kite kan. hehe...tempat tu kat bukit tinggi. otw to colmar.

farihah: mmg cantek pun. pegi la ajk family. oww..sy mmg gemok pon kot. tiap2 tahun azam sama nk kurus.tp dh 5 tahun asik bring forward je.muakaka.

mummysyafie said...

cantik la pic last tu..view mmg hebat.

kalau bawak kids ok tak gi sini?