Friday, January 14, 2011

What women want the most in a man

Ada sesetengah lelaki ni tak faham apa yang perempuan nak kan...Susah sangat ke nak faham orang perempuan ni? Senang je la nak faham orang perempuan ni. These are some of the simple rules: 

1) Affection & Tenderness
Ape susah, bagi je perhation sikit kat orang perempuan ni. Tak perlu spend so much money pun. Cukup la sekadar tanya apa yang dia buat hari ni, is everything ok, hows thing at work, etc. Orang lelaki tak perlu pun bayar rm50 tuk setiap soalan tu. Tak perlu pun pegi balai polis nak wat report. Aiseh...Tu pun susah ke chaaa?

2) Talk
Just a simple conversation. Kadang2 orang perempuan ni suka sgt bercakap. Korang dgr je la. Look her in the eyes once in awhile. Ada orang tu kadang2, kita sibuk nak bercakap dia sibuk baca paper. Buat tatau je apa kita cakap. Bila kita tanya, "u dengar tak apa i cakap ni, i tgh cakap la". Ngan slumber dia jawab, "Yela, cakap je la, i dengar" (mata masih lagi baca paper. n aku assume tobat apa aku cakap tu tak masuk otak.dang)

3) Romantika
Mungkin sesetengah lelaki fikir, tak perlu pun nak beromantik-romantik ni. Nak plak pada yg dah kawen lama. Atau pun yang dah lama bercinta. Helooo...Kalu bukan ngn korang aku nak beromantik, ngn sapa lg? Aduh...As if for me, aku tak minta pun hadiah mahal2, tak minta pun kete mewah, bag LV. Cukup la bg sekuntum bunga yang harga rm3.50 tu ataupun Toblerone RM3.20 kat 7e tu. Pada yang mampu, and i think it wont cost u that much pun kalau buat once in a blue moon kan. Perhaps 3-4 bulan sekali. Bawa pergi dinner at a fancy restaurant, bagi perfume ke, jewellery ke...up to u. Ikut kemampuan. Kalau tak mampu, rasanya bawa g makan tempat nice sket, pastu bagi bunga and choc cukup la. Dang...BUNGA plays an important rule in a relationship ok.

4) Puji-Pujian
Sekali sekala apa salahnya puji gf/bini tu...Bila tgk dia melawa sikit, puji la. Bukan kena bayar pun. Just look her in th eyes, senyum and say 'U look lovely today sayang", pastu kiss her on the forehead. DANG....Aku kalau dapat camtu, tobat senyum sepanjang hari. Waaaa...Tak dapat malangnya. Hehehe...Mak belum berlaki nok.

P/s: Kat mana agaknya jodoh sayep yer? Kalau la aku tau sapa jodoh aku. Eh, eh, tetibe berjiwa plak kan. Ok. HAVE A NICE DAY!

7 comments:

atty's said...

dalam erti kata lain senang je nak amik hati org perempuan nie kan ..

jangak sakit kan ati ..janji prihatin .pun org pompuan dah suka

aDieyZa said...

yup, kalau suami cium dahi selalu gerenti senyum kita melebar sepanjang hari..

kalau pandai jaga hati, insyaAllah hubungan tu sentiasa rasa mcm baru jer..

eja kamel said...

kty: betul3...bg perhatian je dh cukup kan.

adieyza: hihi...eja tak bersuami lg. x merasa lg la. hehe...tp mest best kan. dang. nak kawen. hahaha.

Bro Framestone said...

abg ade je buat semua tue...

nk rase x..??

but.. not 100% u should get :) it's better save the balance for emergency use he..23x

klik link nie untuk ke
BroFramestone Blog

mummysyafie said...

ni nak print kasi kat hubby..hihihi...

eja kamel said...

mummy shafie: hehe..print kak. pastusuh dia kiss kat dahi k.

p R i n c E S s _ N said...

klo btol syg kita...jage hati kita...tu je...