Sunday, February 06, 2011

The Aryani Resort, Setiu Terengganu

Hello Mellow....Korang g mane je cuti CNY? How was it? Was it fun? Mine was fun. Hihi. Aku pegi merata.Mula2 balik Penang. Ada wedding cousin kat Baling, pastu terus balik Kelantan. In the middle before balik KL tu, aku g Terengganu with cousins. Biasa la anak beranak Yah Merah (nama arwah moyang) suka ber gathering ni. We stayed at The Aryani Resort, Setiu. Bukan butik Aryaani tudung tu yer. NI resort. Takde jual tudung.Hehe.Btw, tempat tu superb! Cantek bangat. Mula2 masuk kinda creepy jugak. Tapi sampai je, i was like.....dang! Speechless. Tak sangka ada resort cantek camtu dlm hutan. Hehe....Thx to Kakti. She paid for everything. Semoga Allah murahkan rezeki Kakti. 

Btw, The Aryani is located kat Setiu. About 30-40mins from Kuala Terengganu. Aku pun tak berapa mahir jalan2 kat sana. Tapi kalu tanya the locals they would be able to give you the direction to Aryani. Layan la pictures ni ok...



The kids was having fun at the pool. Didnt get the chance nak amik gambar byk2. Camera ada kat cousin g sorang. Byk gambar pun kat dia. Ni gambar dr phone. Boley la kan.
 
 Ni pantai tepi resort tu...Masa ni pagi. Melayan perasaan sorang2 tepi pantai. Haha...Naseb x tulis nama je kat pasir tu tau...Kalu tak konfem dah mcm hindustan dah.



Both gambar ni curik dr website dia. Sebab tak amik gambar byk. Ada kat cousin. Later dah dpt insyaAllah, i will upload utk tatapan. Btw, dr tepi pantai tu boleh nampak Pulau Redang....

Well, generally i would say The Aryani Resort is a fantastic place to relax and enjoy with the loved ones. Korang boleh tgk the rate and more info kat http://www.thearyani.com

Ok, later ada masa i will upload more pictures masa cuti hari tu. Enjoice!

4 comments:

Bro Framestone said...

wah.. conoknye huhuhuh

eh eja nmpak comey

pRincESs_N said...

hohhoho..ni pantai y aku ckp kt klntn tu...ngeee...

sw33tdarling said...

wahh nice place laa walaupun me orang ganu, tapi serius tak penah tahu kewujudan tempat ni.. jakunnnn

eja kamel said...

bro: nmpk je..x comey mane pun.

ayein: yer ler..ni la pantai tu. sama ke ngn johor? hehe.

sweetdarling: tempat ni kt setiu. cm tersorok sket. tp cantek la. ala2 bali.