Friday, February 11, 2011

Recipe: Orang Poppy Seed Muffin

Beberapa hari yang lepas, aku ada buat muffin. Aku ni ada sejenis perangai yang tah hape2. Bila datang mood nak baking, I'll bake sampai sorang pun kat rumah tu taknak makan. Tapi once stop, i'll stop for long. Haha...Bleh plak camtu kan. Ok, taknak merapu banyak2. Here's the recipe u guys can try at home. Its very easy and yummy too!


(ni hasil yg aku buat hari tu. tak  berapa cantek tp sedap.lantak situ.)

Ingredients:
  • 3/4 cup all purpose flour + 2 tablespoons cornstarch
  • 1 cup sugar
  • 1/2 teaspoons salt
  • 2 1/2 teaspoons baking powder
  • 2 large eggs, separated and whites beaten until stiff
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 1/2 cup orange juice 
  • 1 stick of butter, softened
  • poppy seed

Directions:

  • Combine butter, sugar, egg yolks, and vanilla in a mixing bowl.  Cream these ingredients together thoroughly.  
  • Mix flour, salt, and baking powder together in a separate mixing bowl.  Add dry ingredients to creamed ingredients 1/3 at a time  alternating with adding portions of the orange juice to the creamed mixture.
  • Fold in beaten egg whites.  Spoon batter into cupcake liners until 1/2 full.
  • Bake in a 350 degree preheated oven for 15 minutes or until a toothpick inserted in center comes out clean.
Pada nak yang takda masa & nak mudah, beli je yg dah ready made kt yummie tu. hehe...its quite nice too...Well, selamat mencuba & HAVE A GOOD DAY! 

5 comments:

pRincESs_N said...

nak!!!!

eja kamel said...

hr tu buat dah abis. nti weekend ni aku buat g n bg kt korg. promise!

~dARlee zURiS~ said...

nak gak!heheee..
rajin lah tu buat sdri.
kalau akak,aci tunjuk jelah ;P

Farihah Ahmad said...

hantar gombak sikit. ini bukan request, in paksa ;p

pRincESs_N said...

mana janji manismu ja...!!!!